Nieuwsbericht

Investeringsaftrek in beveiliging

Vermijd diefstal of vandalisme, investeer in beveiliging. Niet alleen een goede zaak voor de werf, je terrein en veiligheidsgevoel, maar ook voor je portemonnee.

Investeringen in beveiligingsmateriaal kunnen – naast de gewone afschrijvingen – van een bijkomende aftrek van 20,5 % genieten, genaamd de ‘Aftrek voor investering’. Deze aftrek wordt verrekend op de winst of de baten van het jaar waarin je deze activa hebt verworven. Voorbeeld:
Erik is zelfstandige (handelaar). In 2016 investeert hij € 15.000 voor de beveiliging van zijn beroepslokalen: € 15.000 x 20,5 % = € 3.075 investeringsaftrek. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de nettowinst in 2016.

Wie heeft recht op fiscale aftrek?

Zelfstandigen, kmo's en vrije beroepen die hun lokalen of werkomgeving beveiligen, hebben recht op de fiscale aftrek. Deze is enkel van toepassing op kosten die voortvloeien uit de aankoop van nieuw materiaal. Onder andere de volgende investeringen komen in aanmerking:

  • Anti-ramkraaksystemen
  • Beveiligingssystemen voor deuren, ramen, luiken, garagepoorten, lichtkoepels, dakvensters, keldergaten en hekkengepantserde deuren
  • Materieel voor de detectie van diefstal
  • Specifiek inbraakwerende afrastering voor bouwwervensloten en andere beveiligingssystemen van materieel op een bouwwerf
  • Alarmsystemen
  • Camerasystemen

Meer info over de investeringsaftrek bij beveiliging: www.besafe.be/ondernemers/investeringsaftrek-beveiliging

Dit bericht delen

Bijlage

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief