Nieuwsbericht

Energieverbruik reduceren op de werf

Onderdeel van duurzaam bouwen is ook het reduceren van energieverbruik op de werf. Door de afwezigheid van een aansluiting op het elektriciteitsnet, wordt op een bouwwerf meestal gebruik gemaakt van een stroomgenerator. De elektriciteitsvraag op een werf is nooit constant en het is niet eenvoudig om dat te monitoren met een gewone stroomgenerator; 90% van de tijd wordt er minder dan 20% van het maximale vermogen gebruikt. Met een grote verspilling aan brandstof tot gevolg.

Bufferbatterij als oplossing

De nieuwste generatie stroomgeneratoren met bufferbatterij in combinatie met zonnepanelen biedt de oplossing, met een reductie van 60%. Met als doel om bij een lage energievraag op de werf te kunnen terugvallen op de batterij. Enkel wanneer de vraag naar elektriciteit piekt of wanneer de batterij bijna leeg is, wordt de stroomgenerator geactiveerd. 

Ook GR technics gaat voor duurzaam en biedt met innovatieve stroomgeneratoren zoals de GR Hybrid & mobile solar met bufferbatterij tot 60% CO2  reductie. Zo helpen we je om het milieu én vooral kosten te sparen.

Meer informatie nodig? Stuur ons een mailtje via sales@gr-technics.be 

Dit bericht delen

Bijlage

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief