Nieuws

Light, Power, Safety

Goed verlichte terreinen zijn veiliger, gaan vermoeidheid tegen en nodigen minder uit tot vandalisme en diefstal. GR technics verhuurt en verkoopt betrouwbare oplossingen voor (tijdelijke) verlichting en camerabewaking. Light. Power. Service. Zo helpen we graag. Via onze blog houden we je op de hoogte van onze activiteiten, trends en ecologische ontwikkelingen op het gebied van mobiele verlichting en camerabewaking. Laat je alvast inspireren.

Nieuwsarchief

 01 maart 2020
Energieverbruik reduceren op de werf
Onderdeel van duurzaam bouwen is ook het reduceren van energieverbruik op de werf. Door de afwezigheid van een aansluiting op het elektriciteitsnet, wordt op een bouwwerf meestal gebruik gemaakt van een stroomgenerator. De elektriciteitsvraag op een werf is nooit constant en het is niet eenvoudig om dat te monitoren met een gewone stroomgenerator; 90% van de tijd wordt er minder dan 20% van het maximale vermogen gebruikt. Met een grote verspilling aan brandstof tot gevolg. Bufferbatterij als oplossing De nieuwste generatie stroomgeneratoren met bufferbatterij biedt de oplossing, met een reductie van 60%. Gestart als pionierswerk rond de iGenerator, een oorspronkelijk project van Technologiecampus Gent (voormalige KaHO Sint-Lieven). Met als doel om bij een lage energievraag op de werf te kunnen terugvallen op de batterij. Enkel wanneer de vraag naar elektriciteit piekt of wanneer de batterij bijna leeg is, wordt de stroomgenerator geactiveerd.  Ook GR-technics gaat voor duurzaam en biedt met innovatieve stroomgeneratoren zoals de GR Hybrid AllInOne System met bufferbatterij tot 60% CO2  reductie. Zo helpen we je om het milieu én kosten te sparen.

Meer lezen

 01 januari 2020
Investeringsaftrek in beveiliging
Vermijd diefstal of vandalisme, investeer in beveiliging. Niet alleen een goede zaak voor de werf, je terrein en veiligheidsgevoel, maar ook voor je portemonnee. Investeringen in beveiligingsmateriaal kunnen – naast de gewone afschrijvingen – van een bijkomende aftrek van 20,5 % genieten, genaamd de ‘Aftrek voor investering’. Deze aftrek wordt verrekend op de winst of de baten van het jaar waarin je deze activa hebt verworven. Voorbeeld: Erik is zelfstandige (handelaar). In 2016 investeert hij € 15.000 voor de beveiliging van zijn beroepslokalen: € 15.000 x 20,5 % = € 3.075 investeringsaftrek. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de nettowinst in 2016. Wie heeft recht op fiscale aftrek? Zelfstandigen, kmo's en vrije beroepen die hun lokalen of werkomgeving beveiligen, hebben recht op de fiscale aftrek. Deze is enkel van toepassing op kosten die voortvloeien uit de aankoop van nieuw materiaal. Onder andere de volgende investeringen komen in aanmerking: Anti-ramkraaksystemen Beveiligingssystemen voor deuren, ramen, luiken, garagepoorten, lichtkoepels, dakvensters, keldergaten en hekkengepantserde deuren Materieel voor de detectie van diefstal Specifiek inbraakwerende afrastering voor bouwwervensloten en andere beveiligingssystemen van materieel op een bouwwerf Alarmsystemen Camerasystemen Meer info over de investeringsaftrek bij beveiliging: www.besafe.be/ondernemers/investeringsaftrek-beveiliging

Meer lezen

Laat je inspireren

Onze instagram